"First Minute" za sezono 2024 - Akcija traja do 15. Aprila - PREVERITE!
Kam na jesenske počitnice z avtodomom - Avtodomi CCC
  • Domov
  • /
  • Novice
  • /
  • Kam na jesenske počitnice z avtodomom

Kam na jesenske počitnice z avtodomom

Kam na jesenske počitnice z avtodomom
30.09.2021

Jesen je odlična za potovanja z avtodomom

Potovanje v »lastnem mehurčku«

Morda najprej za tiste, ki še oklevate ali se na počitnice res odpraviti z avtodomom. V jesensko-zimskem času so na pohodu tudi razni virusi in začne se prava sezona prehladov in gripe. Zato je avtodom čudovita in skoraj idealna rešitev, saj ves čas potujete v »lastnem mehurčku«. 

Vaše bivalno okolje potuje z vami, izognete pa se tudi množici kontaktov neznanih ljudi. Ob prevzemu je avtodom očiščen in razkužen, od tod naprej pa nadzor nad njim prevzamete sami. Z bogato dodatno opremo, vam zagotavlja udobje ves čas potovanja. Preverite možnosti najema dodatne opreme tukaj.

Na jesenske počitnice z avtodomom po Sloveniji

Slovenija večino obiskovalcev preseneti v vseh pogledih – naravne lepote, pestra pokrajina s številnimi jamami, jezeri, gozdovi in številna stara mestna jedra. Raznolikost naravnih in mestnih znamenitosti, vsaka s svojim značajem, naredi Slovenijo kot popolno državo za potovanje z avtodomom. Tako za mlade kot starejše popotnike. 


Blejsko jezero in Triglavski narodni park

Za eno najlepših destinacij velja gotovo izlet z avtodomom do pravljičnega Blejskega jezera. Romantični čar znanega jezera, z majhnim otočkom, na katerem se nahaja cerkev. Tik ob jezeru, na mogočni skalnati vzpetini, stoji najstarejši grad v Sloveniji, Blejski grad. Z gradu lahko občudujete tudi vrhove Alp in svetleče jezero, ki se razteza pred vami. Na gradu lahko uživate v vodenem ogledu, odkrijete zanimivo zgodovino Blejskega gradu in se okrepčate v grajski restavraciji ali obiščete grajsko vinsko klet. Izlet lahko združite tudi z obiskom soteske Vintgar, ki se nahaja le nekaj kilometrov stran. 

Za vse ljubitelje narave priporočamo obisk Triglavskega narodnega parka, ki ima številne naravne danosti. Podate se lahko na pohodniške poti in odkrivate visoke vrhove naših gora ali kolesarite po tej neokrnjeni naravi. 

Odkrivanje skrivnostnega Krasa in obale

Kraška pokrajina je skrivnosten del naše prelepe dežele. Vsi kraški pojavi na površju nas pripeljejo do najlepših podzemnih naravnih lepot. Ena izmed njih je gotovo Škocjanska jama. Ta prava kraška umetnina je zaščitena pod Unescom. Vzemite si čas za ogled po urejenih poteh ali si za bolj vznemirljivo odkrivanje najamete osebnega vodiča. 

Poseben čar imajo tudi kraške vasice. Ena izmed bolj znanih je vasica Štanjel, ki vas fascinira s svojo arhitekturo. V njenem središču se nahaja Ferrarijev vrt, od koder boste imeli neskončni razgled na to gričevnato pokrajino. 

Najlepši razgled na slovensko obalo in Tržaški zaliv boste doživeli, če se odpeljeta do Socerba. Na naši obali vam priporočamo, da se avtodom parkirate v Fiesi in se sprehodite po pešpoti do romantičnega obalnega mesta Piran. Znan je po mestnih ulicah z beneškim pridihom, ateljejih in Tartinijevem trgu. Na manjšem hribu nad Piranom se dviga cerkev sv. Jurija, kjer imate čudovit razgled na obalo. 

Oglejte si tudi ostala čudovita obalna mesta, ki nas vabijo s svojimi obmorskimi darovi, srednjeveškim pridihom, gurmansko kulinariko in prijetnim vzdušjem: Koper, Portorož in Izolo

Na jesenske počitnice z avtodomom na Hrvaško

Med potovanjem z avtodomom po Hrvaški, lahko združite ogled čudovitih mest in naravnih znamenitosti. 


Zadar in Plitvička jezera

Mesto Zadar poka po šivih z zgodovinskimi zgradbami, vključno z impresivnim starodavnim rimskim forumom. Poleg arhitekture je mesto še posebej znano po čudovitih sončnih zahodih, ki jih ne smete zamuditi. Nekaj več kot 1,5 ure od mesta, lahko obiščete Plitvička jezera. V tem znamenitem narodnem parku lahko občudujete nešteto slapov in jezer. Območje je odlično za sprehod v vsakem letnem času. Priporočamo tudi obisk narodnega parka Kornati, ki ga lahko odkrivate tudi kot izlet z ladjico iz Zadra. 

Split in narodni park Krka

Split je turistično postal bolj oblegan po snemanju znane fantazijske serije »Igra prestolov«. V Splitu in okolici se namreč nahaja več filmskih lokacij. Priporočamo, da se povzpnete na hrib Marjan. Od tod imate čudovit razgled na celotno hrvaško mesto. Oglejte si tudi Dioklecijanovo palačo, ki se nahaja v osrčju mesta. 

V narodnem parku Krka, kamor zlahka pridete iz Splita, boste našli najlepše slapove. Čudovita narava vas bo prevzela, tako kot tudi na Plitviških jezerih. Velika razlika med parkoma je v tem, da se lahko v narodnem parku Krka ponekod tudi kopate, medtem ko na Plitviških jezerih to ni dovoljeno. Narodni park Krka je nekoliko manj znan in zato turistično manj oblegan. 

Na jesenske počitnice z avtodomom v Italijo

Italija je popolna država za potovanje z avtodomom. Ogledate si lahko raznolike pokrajine, spoznavate prebivalstvo, kulinariko in naravne znamenitosti. 


Milano in Gardsko jezero

Milano je znana modna prestolnica Italije. Poleg tega je čudovito arhitekturno mesto, ki se ponaša s trgom Piazza del Duomo, pa tudi z gradom v središču mesta Castello Sforzesco. Priljubljen enodnevni izlet iz Milana je tudi impresivno jezero Como, ki je najgloblje jezero v državi. Priporočamo vam tudi izlet z ladjo. 

Iz Milana se odpeljete do znamenitega, največjega jezera v Italiji, Gardskega jezera, ki ima idealne lokacije za počitek. Sprehodite se lahko po čudovitih poteh, kolesarite, se osvežite v jezeru. Obiščete lahko enega najbolje ohranjenih gradov v državi, Rocca Scaligera. Okoli Gardskega jezera boste našli številne destinacije, kjer se lahko vsak sprosti na svoj način. 

Firence in okolica

Firence so eno najbolj znanih regij v državi. So polne znamenitosti, kjer izstopata katedrala in Ponte Vecchio. Že sama vožnja po tej čudoviti okolici vas bo navdušila. Odkrivajte pravo italijansko pokrajino na območju Chianti, okusite najboljši sladoled in naredite znamenito sliko ob stolpu Pisa. V Firencah vam zagotovo ne bo dolgčas. 

Neapelj in Pompeji

Neapelj je pristaniško mesto, znano po nastanku znamenite pice margerite. V samem mestu so vredne ogleda številne katakombe, hodniki in predori pod zemljo. Tik pred mestom boste našli še aktivni vulkan Vezuv, na katerega se lahko tudi povzpnete. Priporočamo tudi obisk starodavnih Pompejev. Mesto, ki je bilo pokopano pod vulkanskim pepelom Vezuva. 

To je le nekaj idej za jesenskih oddih za vse tiste, ki niste radi pri miru in radi odkrivate več destinacij hkrati, kar vam omogoča potovanje z avtodomom. Tudi, če naletite na slabo vreme, so naši avtodomi zelo prostorni in ogrevani. Nudijo vam dovolj udobja, da preživite več časa v njih. 

Želimo vam veliko lepih doživetij z našimi avtodomi – rezervirajte jih tukaj!

 

Viri:
Combine city & nature during your motorhome trip in Croatia

From north to south with the motorhome: Italy - part 1
From north to south with the motorhome: Italy - part 2
Visit Slovenia with a Motorhome - Campervan Trip to Slovenia
Slovenia - Practical Motorhome
Izlet z avtodomom na slovensko obalo | Nest Campers

E-novice Avtodomi CCC
Želite prejemati ideje za svobodna doživetja z avtodomom, posebnih akcijah in novostih Avtodomi CCC? Prijavite se na naše brezplačne e-novice CCC!